Mostanában kicsit kevesebb időm jutott a konyhára a költözés miatt, de ennek vége, ugyanis kipróbáltam a sütőt az új lakásunkban és helyt állt, aminek nagyon örültem. 🙂 El sem hiszitek mennyire boldog vagyok a költözés miatt, végre saját lakás, közös otthon, kezdődik a közös élet. 🙂 Fárasztó, stresszes és néha véget nem érőnek tűnik, de belül mindig mosolygok és már látjuk a végét. 🙂 Az első dolog, amit feltöltöttünk teljesen, az a konyha volt. Alap eszközök, alap élelmiszerek, majdnem minden bent van, ami kell a sütéshez. A mérleg még hiányzott tegnap, ezért bögrés lett a muffin, elő kellett szednem a saját konyhai kisokosomat. 🙂 Nagy segítségemre volt és szuper lett a muffin, az pedig hab a tortán, hogy a ribizli az idei első szedés anyuék kertjéből. 🙂
Hozzávalók 12 darabhoz:
-
-
- 200 g zabliszt (1,5 csésze)
- 2 tk. sütőpor
- csipet só
- 2 ek. mák
- 1 tojás
- 80 g édesítő (eritrit) (kicsit kevesebb mint 0,5 csésze)
- 1,5 dl tej
- 2 ek. olaj
- 1 csepp vanília aroma
- 1 marék ribizli
- 1 citrom reszelt héja
-
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és mákot.
- A tojást és az édesítőt kézi habverővel verjük fel habosra.
- Adjuk hozzá a tejet, olajat, vanília aromát és az alaposan megmosott citrom reszelt héját.
- Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat.
- A muffin formát vajazzuk ki (ha szilikonos, nem szükséges), tehetünk bele muffin papírt is. A formákat 3/4-ig töltsük meg a tésztával.
- Szórjuk bele a megmosott, száráról leszedett ribizlit. A tetejét szórjuk meg szeletelt mandulával és darált mákkal.
- 20-25 percig, tűpróbáig süssük.