Szuperegyszerű és szuperfinom reggelit dobtam össze egyik nap. Jó, nem az a klasszikus összerakod egy tálba és kész, kicsit dolgozni kell vele, de minimálisat. 🙂 Magok és zabphely megpirít, alma megpárol, tálban egymásra rétegez. Ennyi a munka. 🙂 Minél több almát próbálok enni télen és, hogy ne csak mindig nyersen korpovit keksszel vagy fahéjjal egyem, gondoltam most belecsempészem a reggelimbe. Laktató és egészséges ízbomba. 🙂
Hozzávalók:
-
-
2 evőkanál zabpehely
-
1 evőkanál magkeverék (lenmag, napraforfómag, chiamag, tökmag – én salátakeveréket használtam)
-
1 kis doboz joghurt
-
1 alma
-
fahéj
-
kevés víz
-
1 tk. juharszirup vagy méz
-
Elkészítés:
-
-
-
Száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet és a magokat.
-
Az almát megmossuk és félbevágjuk. Egyik felét pürésítjük, másik felét kockákra vágjuk és egy edényben 1-2 evőkanál vízzel, a juharsziruppal és kevés fahéjjal néhány perc alatt puhára pároljuk.
-
Egy tálban vagy pohárban egymásra rétegezzük a müzlit, a joghurtot és a gyümölcsöt.
-
-
Pingback: Életem ételei