Eredetileg sütős fánknak készült, aztán rájöttem, hogy nincs fánk sütőformám. 🙂 Így lettek mini kuglófok. Jobban szeretem a mini édességeket, könnyebb tartani a mértéket. És higgyétek el, egy darab ebből bőven elég, főleg csokimázzal, de még így is jó választás, ha édességet kívánunk. Se liszt, se cukor, de tényleg nagyon finomak! Melegen a legjobb. 🙂
Hozzávalók (12 mini vagy 1 nagy kuglófhoz):
-
- 1 csésze finomra darált mandula (egy része lehet vaníliás fehérjepor)
- 2 nagy vagy 3 kis tojás
- csipet só
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. sütőpor
- 3 ek. méz
- 3 ek. kókuszolaj
- vanília aroma (ha fehérjeport is használunk, akkor nem kell)
- 1 dl mandulatej
- a kakaóshoz 1 ek. kakaópor
- a mázhoz 1 tábla (100 g) olvasztott csoki (étcsoki vagy cukor-, glutén-és tejmentes tejcsoki és fehércsoki)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A mézet melegítsük össze a kókuszolajjal.
- A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a kókuszolajos mézet, a tejet és a vaníliát.
- A darált mandulát (és a fehérjeport) keverjük össze a sütőporral, sóval, fahéjjal, a kakaóval.
- Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük bele a sütőformánkba. Ha nem szilikonos formát használunk, akkor kenjük be sütés előtt kókuszzsírral.
- 20-25 percig süssük.
- A csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd még melegen locsoljuk meg vele a kuglófokat.
Úgy csináltam, hogy először sima tésztát csináltam, abból készítettem 6 mini kuglófot, majd kevertem a maradék tésztához egy kis kakaót, hogy kipróbáljam mindegyiket. A kakaós kuglófok fehércsokis öntetet kaptak, a sima kuglófok pedig tejcsokisat. Teáskanállal locsoltam rájuk egy kis csokit, az egyik kakaós viszont véletlenül pofával lefelé beleesett a fehércsokiba. 😀 Így történt, hogy az egész fehércsokis lett.
Pingback: Életem ételei