Amikor próbálom kitalálni, hogy vasárnapra mit süssek a családnak, a fejemben általában valami extra és kreatív süti ötlet jelenik meg. Aztán mindig rájövök, hogy vasárnap ilyenekre nincs idő és inkább összedobok valamit. Ez az egyik legegyszerűbb, amit el tudtok képzelni, gyorsan meg is van, azt teszel rá, amit szeretnél. Mégis ez lett a család kedvence, nagyon bejött nekik szerencsére. 🙂 Akár magatoknak, akár vendégeknek rövid idő alatt össze akartok dobni valami nagyon finomat, akkor ez a ti receptetek. Mentsétek el, hogy meglegyen. 😉

Hozzávalók a süti alaphoz (23×33 cm-es tepsi):
- 190 g tönkölyliszt + 40 g teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy 230 g búzaliszt)
- 20 g darált dió
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 3 tojás
- 130 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 1,2 dl tej
- 60 ml olaj
- 0,5 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 1,5 ek porcukor (ha fehércsokit nem teszünk bele, akkor lehet több is)
- csipet vanília őrlemény
- 2 ek görög joghurt
- 70 g olvasztott fehér csoki
Hozzávalók a díszítéshez:
- 300 g friss gyümölcs vegyesen (málna, szeder, áfonya, ribizli, nálam még mangó volt rajta)
- sótlan pisztácia, liofilizált (fagyasztva szárított) málna

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A liszteket egy tálba szitáljuk a sütőporral, hozzákeverjük a darált diót és a sót.
- Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverővel kihabosítjuk. Belekeverjük a tejet, az olajat és a citrom levét és héját.
- Hozzáöntjük a lisztkeveréket és egy spatulával vagy kézi habverővel alacsony fokozaton simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. Egy lapáttal elegyengetjük, hogy mindenhol ugyanannyi legyen. kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a tészta, addig a krém hozzávalóit egy tálban simára keverjük és hűtőbe tesszük. A gyümölcsöket megmossuk, amelyiket szükséges, kisebb darabokra vágjuk.
- Amikor kész a süti, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a krémet, szórjuk meg a gyümölcsökkel és díszítésnek sótlan darált pisztáciával és egy kis fagyasztva szárított málnával.
- Fogyasztásig tegyük hűtőbe.


Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: