Az édesburgonyát rengeteg módon elkészíthetjük, kár lenne leragadni az édesburgonya hasábnál. 🙂 Az íze minden formájában isteni és akárcsak a sütőtök, neki is nagyon jól áll a feta sajt. Ez a recept tökéletes egy könnyű vacsorának vagy ebédre köretnek. Felturbózhatjátok csirkével, hallal vagy más szezonális zöldséggel is. Töltsd meg, amivel jól esik. Nekem ez egy maradékmentő vacsi volt . Időt nyerhettek vele, ha előre megsütitek az édesburgonyát.

Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék spenót
- 1 dl tej
- kb.50g feta sajt
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Az édesburgonyákat alaposan megmossuk és a héját megtisztítjuk egy kefével. Szárazra töröljük. Vékonyan megkenjük olajjal, megszurkáljuk néhány helyen villával és forró sütőben kb. 40-50 perc alatt puhára sütjük.
- Miután megsült, levágjuk a kalapját (hosszában egy kis darabot), kikaparjuk a belsejét.
- Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, megfonnyasztjuk rajta a spenótot, ráöntjük a tejet, sózzuk (feta miatt óvatosan), borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és 1-2 percig forraljuk.
- A spenóthoz morzsoljuk a feta sajtot, végül belekeverjük az édesburgonyát kikapart belsejét és az egész tölteléket visszatöltjük az édesburgonyákba. Kész is.





