Nemcsak azért szeretem a lazactatárt, mert isteni finom 🙂 , hanem azért is, mert 5 perc alatt megvan, akár magunknak vacsorára, akár vendégeknek utolsó pillanatban elkészíthető, sokféleképpen variálható. Készíthetitek füstölt lazacból vagy akár konzerv lazacból, mint most én. A receptet a Twist oldalán is megtaláljátok: https://bit.ly/2WGlfIR

Hozzávalók:
- 1 konzerv lazac
- kb. 1/4 lilahagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0,5 lime leve
- 0,5 avokádó
- só, bors, friss kapor
Elkészítés:
- A lilahagymát, a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Az avokádót kiszedjük a héjából, felkockázzuk
- A lazacot lecsepegtetjük, egy tálban összekeverjük a lilahagymával, olívaolajjal, kaporral.
- Fűszerezzük sóval, borssal, facsarunk bele lime levet.
- A tálaláshoz egy kör alakú kiszúró formát használunk. Egy tányérra helyezzük a formát, teszünk az aljára annyi avokádót, hogy legyen belőle mindenhol, majd kanalazunk rá a lazactatárból.
- Kicsit lenyomkodjuk, hogy megmaradjon a formája. Óvatosan lehúzzuk a kiszúró formát és kész is.
- Készítsünk hozzá krémsajtos mártogatóst és pirítóst vagy pirított pita chipset.







