Semmi fantázianév, ez egy szilvás süti, nem több, nem kevesebb, annak viszont szuper. 🙂 Könnyű, laza süti, aminek kimondottan jól áll a teljes kiőrlésű liszt, de természetesen anélkül is elkészíthető. Ősszel és télen legszívesebben mindenbe tennék fahéjat, a tetejét viszont tényleg érdemes megszórni fahéjas porcukorral (vagy por édesítővel) tálaláskor, mert nagyot dob rajta. Lehet kockára is vágni, háromszögbe is, a lényeg, hogy kis falatok legyenek, szerintem minden süti úgy a legjobb. Legyetek óvatosak, mert egy szempillantás alatt eltűnik. 🙂
Hozzávalók (23x 30cm-es sütőformához):
-
-
-
-
- 4 tojás
- csipet só
- 140 g puha vaj / margarin
- 130 g eritrit
- 90 g natúr joghurt
- vanília aroma
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1,5 tk. sütőpor
- 1-2 tk. fahéj
- 6-8 db szilva
-
-
-
Elkészítés:
-
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A puha vajat kézi mixerrel habosra keverjük az édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és néhány perc alatt simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a vanília aromát is.
- A liszteket egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a fahéjat.
- Összeöntjük a lisztes keveréket és a vajas keveréket, alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék habját.
- Vajjal alaposan kikent formába öntjük, a tetejére tesszük a megmosott és félbevágott szilvákat (nem kell belenyomni, megemelkedik a tészta) és kb. 25-30 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
- Tálaláskor fahéjas porcukorral/por édesítővel szórjuk.