Rengeteg friss gyümölcs van a kertben, ez a legjobb időszaka az évnek és mivel már alig bírjuk enni, készült belőle egy laza kevert sütemény. A zabliszt és az édesítőszer ellenére mindenki besegített, hogy hamar elfogyjon. 🙂 A zabliszt kicsit töményebb, mint a hagyományos lisztek, a süti mégis szuper állagú lesz, de azért egy-két kocka bőven elég. Persze attól függ, hogy mekkora az a kocka. 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 23 cm-es négyzet alakú tortaformát vagy tepsit vajazzunk ki, béleljük ki sütőpapírral.
- Az egész tojásokat verjük habosra az édesítővel. Keverjük hozzá az olvasztott, kihűlt vajat és a vizet.
- A lisztet keverjük el a sütőporral, majd dolgozzuk el a folyékony hozzávalókkal.
- A tészta felét öntsük a sütőforma aljára. A másik feléhez keverjük hozzá a kakaóport, majd kanalazzuk a fehér tészta tetejére.
- A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, csepegtessük le, majd szórjuk a tészta tetejére.
- 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.
ki fogom próbálni 😉
Pingback: Életem ételei