Megint eljött egy olyan időszak az életemben, amikor sósakat kívánok, de nagyon. 🙂 Ahelyett, hogy a pékségbe rohangálnék pogácsáért, gondoltam a meleg ellenére bekapcsolom a sütőt és összedobok valamit, amivel nincs sok munka. Könnyű dolgozni vele, jó állaga van, 2-3 napig is finom és egyszerű elkészíteni. Egy icipici parmezán is belekerült, nagyon jól áll neki. 😉 Ebből az adagból egy nagy tepsire való, kb. 20-25 darab lesz.

Hozzávalók:
-
-
- 25 dkg szénhidrát csökkentett liszt
- 2 tk. sütőpor
- 13 dkg puha vaj vagy margarin + 8 dkg olvasztott a kenéshez
- 1 kis doboz tejföl
- 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
- 10 dkg reszelt sajt
-
Elkészítés:
- A lisztet dolgozzuk össze a sütőporral, puha vajjal, a tejföllel és a tojássárgájával. Gyúrjunk belőle egy cipó formát, majd tegyük fél órára a hűtőbe.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki néhány milliméter vastagra, téglalap alakúra.
- Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a reszelt sajttal úgy, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
- Tekerjük fel a hosszanti oldala mentén, mint a kakaós csigát, majd fóliába tekerve tegyük 1-2 órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe, hogy szelhető legyen.
- Amikor jól megdermedt, éles késsel vágjunk belőle vékony szeleteket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg egy tojássárgájával és 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig.
Pingback: Életem ételei