Málnás tiramisu tejszín nélkül, diétásan

A málna és az eper ízét nem szeretem sütve, tehát csak sütés nélküli finomságokban jöhet szóba nálam. Nem is bántam, nekem már egy fokkal melegebb volt hétvégén, mint amit komfortosnak érzek, úgyhogy (többek között) egy hűtött sütiről ábrándoztam. Olyan szépen kitaláltam, hogy a hosszúkás sütőformámban milyen kis pofás lesz. Ezzel csak egy gond volt, hogy pillanatok alatt elfogyott. 😀 Szóval minimum dupla adagot készítsetek! 🙂 Mivel tejszín nincs benne, nem lesz teljesen olyan állaga, mint a klasszikusnak, viszont így is isteni finom (a kóstolóim mondták 😉 ). Aki mégis szeretné, helyettesítse a joghurtot habbá vert habtejszínnel.

Hozzávalók:

  • 18 db (teljes kiőrlésű) babapiskóta
  • 2 evőkanál házi, cukorszegény málnalekvár (vagy lepürésített, enyhén édesített friss málna)
  • 250g mascarpone
  • 150 g görög vagy natúr joghurt
  • 20-30 g édesítő vagy cukor
  • kevés vanília
  • kb.200 g friss málna
  • 0,5 ek kakaópor a tetejére (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Egy 30cm-es téglalap alakú sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A babapiskótát beáztatjuk vagy mindkét oldalát vékonyan bekenjük a málnalekvárral/pürével. A sütőforma alját kibéleljük a piskótával. Nekem 6db fért bele.
  3. A mascarponét, a joghurtot, az édesítőt és a vaníliát (aroma, cukor vagy vaníliarúd magjai) kézi habverővel rövid ideig keverve összedolgozzuk.
  4. A krémből rétegezünk a babapiskótákra, majd megszórjuk friss málnával. Ismételjük a rétegeket, amíg elfogynak a hozzávalók (nekem 3 réteg lett). Krémmel fejezzük be.
  5. Tegyük a hűtőbe 4-5 órára, de akár egy éjszakára is.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral a tetejét.

Ha még diétásabban szeretnétek, vagy nincs otthon babapiskóta, házilag is elkészíthetitek. Tiramisuban még a formáján sem kell izgulni. 🙂 Ide kattintva látjátok a receptet hozzá:

mogyoromentesnyarnyerstojasmentes

Leave a Reply