Palacsinta rajongó vagyok, ezért a gofri ritkábban szokott előkerülni nálam, de most megfogadtam, hogy ez másképp lesz, mert annyira egyszerű és mégis szuper. Most belegondolva azért is lehet, mert volt egy régi gofri sütőnk, amivel kb. fél óra volt, mire egy megsült. 😀 Azóta lecseréltem és mindjárt több kedvem van nekiállni.
Próbálom csökkenteni a cukrot és az édesítőt az életemben, ezért a palacsintát és a gofrit már zéró édesítéssel készítem. Reggelire most egy teáskanál juharszirup került rá (néha az se), banán, friss áfonya és fahéjjal kikevert natúr joghurt. Ez utóbbi nagy kedvencem lett, a fahéj önmagában is édes ízt kölcsönöz és még imádom is. 🙂

Hozzávalók 15-20 darabhoz:
- 200 g teljes kiőrlésű liszt (vagy sima búzaliszt)
- 90 g fehér tönkölyliszt
- 2 tojás
- egy csepp vanília aroma
- 3,5 dl mandulatej (vagy bármilyen más tej)
- 15 g sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- csipet só (2g)
Elkészítés:
- A hozzávalókat tálba tesszük és kézi habverővel vagy kézi mixerrel (esetleg turmixgépben) simára keverjük.
- A gofri sütőt felmelegítjük. Körülbelül másfél evőkanálnyi tésztát egy kanállal beleteszünk és 4-5 perc alatt (sütőtől függően több is lehet) készre sütjük.




