Ez a piskóta önmagában is isteni finom, könnyed, légies, “gyorsan fogy” típusú süti. Ha elég bevállalósak vagytok, szuper tortaalap is lehet. Például lekvárral megkenve, dióval megszórva (vagy a liszt egy része helyett diót használva), tojáshab a tetejére. Az én rostszegény diétámba most ez fért bele, de babakajának is kiváló, a másfél éves keresztlányom volt a tesztalany és neki is bejött. 🙂

Hozzávalók (22 cm-es sütőformához):
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg fehér búzaliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 tk. fahéj
- csipet só
- 3 tojás
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 70 g eritrit vagy cukor
- 35 dkg alma
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A liszteket szitáljuk egy tálba, keverjük el a sütőporral, fahéjjal, sóval.
- Az almákat mossuk meg, hámozzuk meg, majd nagylyukú reszelőn reszeljük le.
- A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját keverjük habosra az édesítővel, majd keverjük bele a reszelt citromhéjat.
- A tojássárgájához keverjük hozzá a lisztet és kinyomkodott reszelt almát (a levét igyuk meg 😉 ), majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérje habot is.
- Sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsibe vagy sütőformába öntjük és 20-25 percig sütjük.




