Mondanám, hogy amerikai csokis keksz, de szénhidrátszegényen, édesítőszerrel és nem csokicseppekkel készült, úgyhogy ez inkább egy ahhoz hasonló, de szintén isteni finom alap keksz recept, amit kötelező megjegyezni. 🙂 Nemrég maradék nyuszicsokival is elkészítettem, bármilyen csokival működik, de a 65%-nál magasabb étcsoki már nem olvad meg teljesen 10 perc alatt. Sajnos nem sok időm jut mostanában a konyhában tevékenykedni, ez viszont 15 perc alatt kész van, takarítással együtt. 🙂
Hozzávalók (20 db kekszhez):
-
-
-
20 dkg szénhidrát csökkentett (vagy más) liszt
-
1 tk sütőpor
-
15 dkg eritrit
-
2 tojás
-
15 dkg puha vaj (vegyük ki a hűtőből 1-2 órával sütés előtt)
-
15 dkg 60-65%-os étcsokoládé vagy tejcsokoládé
-
-
Elkészítés:
-
-
-
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
-
A tojásokat az eritrittel verjük habosra kézi mixerrel.
-
Adjuk hozzá a puha vajat és keverjük tovább.
-
Öntsük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és dolgozzuk simára. Jó sűrű masszát kapunk.
-
A csokit daraboljuk apróra és keverjük bele a masszába.
-
Sütőpapírral bélelt tepsire készítsünk gombócokat a tésztából, fagyis kanállal a legegyszerűbb. Nyomkodjuk le kicsit a kekszeket és süssük 10-12 percig, majd szárítsuk még pár percig.
-
Teljesen kihűtjük, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk.
-
-