Fűszeres és sajtos húsgolyók sütőben sütve

 Amikor először készítettem fasírtot, órákig le voltam sokkolva, hogy ez milyen egyszerű és gyors, azóta is le vagyok minden alkalommal. Ez a húsgolyó pedig még azon is túltesz, 5-10 perc előkészület, a sütőben pedig 20-25 perc kell neki és kész. Épp ezért ideális akár egy gyors ebédnek vagy hidegen, zöldségekkel, pálcikára szúrva, vendégváró falatnak. Gluténmentes és paleo étrendbe is illeszthető.

IMG_1362.jpg

Hozzávalók:

    • fél kg darált hús (én pulykát használtam)

    • 1 tojás

    • 1 fej vöröshagyma

    • 2 gerezd fokhagyma

    • 5dkg reszelt sajt (opcionális)

    • ízlés szerint fűszerek: só, bors, pirospaprika, oregánó, bazsalikom vagy fasírt fűszerkeverék

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hagyom hűlni. Addig összekeverem a darált húst, a tojást, a fokhagymát, a fűszereket és aki szeretne, reszelt sajtot. (Szerintem nagyon megdobta az ízét.) Hozzáadom a kihűlt vöröshagymát és kézzel jól összegyúrom. Vizes kézzel apró golyókat formálok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. És kész. 🙂 Paradicsomszósszal, hasábburgonyával, salátával isteni, vagy akár krumplipürével, tésztával is.

glutenmenteslaktozmentesmogyoromentespaleozsirszegeny

Fűszeres és sajtos húsgolyók sütőben sütve” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Batyuban sült húsgolyók póréhagymás krumplipürével | Életem ételei

  2. Visszajelzés: Bertha és szószai | Életem ételei

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s