Legtöbbször olyan ételeket szeretek főzni, amiket mindenki ismer és szeret, könnyű elkészíteni, a hozzávalókat is könnyű beszerezni stb., de időközönként szeretem egy kicsit feldobni ezeket, hogy ne legyenek unalmasak. Hát most ez történt a fasírt krumplipüré párossal és szerencsére bejött a váltás.
Hozzávalók:
-
fél kg darált pulykahús
-
1 tojás
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
⅓ lilahagyma
-
só, bors, pirospaprika
-
Méhes-Mézes magyaros fűszerkeverék
- 1 csomag leveles tészta
-
fél kg burgonya
-
20 g vaj
-
2 dl tej
A húsgolyó elkészítése megegyezik a bevált alapreceptemmel, amit itt találtok: Fűszeres és sajtos húsgolyók sütőben sütve
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, kb. 12*12 cm-es darabokat vágok (lemértem egyet biztonság kedvéért), egy-egy húsgolyót teszek a közepére, majd batyuszerűen összehajtom, jó szorosan, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, megkenem a tetejét tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Amikor megsült, friss snidlinggel körbetekerem, “becsomagolom” a batyukat.
A krumplipürét a hagyományos módon elkészítem: a megfőtt krumplit összenyomom, a vajat, tejet, sót, szerecsendiót hozzáadom, jól összekeverem és a végén apróra vágott póréhagymát teszek bele, nagyon feldobja.
jó étvágyat! 🙂
Pingback: Életem ételei