76. VKF összefoglaló – Romantikus ételek

A Vigyázz, Kész, Főzz! kihívás 76. fordulójának nagy örömömre én lehettem a házigazdája. A játéknak a 2007-es indulásakor az volt a célja, hogy mindenki megmutathassa kreativitását, sokszínűségét és, hogy az ötleteket másokkal is megoszthassuk. Ezt azért is írtam, mert visszanézve az előző fordulókat és az erre a fordulóra beérkezett recepteket, számomra lenyűgöző, hogy mennyire kreatívak a résztvevők, nincs két hasonló recept, nincs két egyforma elkészítési mód. Itt is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás és pont emiatt inspiráló ez a játék számomra. Na de nem szeretnék nagyon elkalandozni. Február előtt, Valentin-napra hangolódva a romantikus ételeket választottam témának. Bevallom én sem ünneplem a Valentin-napot, de abban viszont hiszek, hogy egy romantikus vacsora, egy meglepetéssüti közelebb hoz minket, különösen ha együtt készítjük el.

Akár Valentin-nap, akár évforduló, de legyen akár meglepetésvacsora, a lenti recepteket olvasva remélem találtok kedvetekre valót.

VKF kihívás Romantikus ételek2

Ildi egy nagyon szép és guszta jeruzsálemi csokoládés kalácsot sütött narancsvirágvizes sziruppal. Ahogy ő is írta, egy közös, ágyban eltöltött reggelihez ideális. Egy házi készítésű kalácsnak nincs párja, nekem jöhet egy reggelire egy pohár tej mellé. 🙂

1.Kisildi kalács

Tünde a Tétova ínyenc blogról citromos-fehércsokis golyókat készített vörösáfonyával. Könnyű elkészíteni, sütni-főzni sem kell hozzá, így a romantikára is lesz energiánk. Akár ajándékba is adhatjuk. Már a színvilága miatt is ideális romantikus alkalmakra, de meg kell említeni az egyik összetevőjét is, a goji bogyót. Rengeteg jótékony hatása mellett afrodiziákumként tartják számon, régen a terméketlenséget kezelték vele.

2. Citromos-fehércsokis golyók Tétova ínyenc

Mi lehetne szenvedélyesebb egy olasz ételnél? Timi, a Brioche blog szerzője római gnocchit készített bazsalikomos paradicsomszósszal, ami ideális egy romantikus vacsora főfogásának. A gnocchit kukoricadarából készítette, olasz fűszerekkel ízesítette és szív alakúra formázta.

3. Római gnocchi Brioche

Eszter, a Tűpárna és habverő blog szerzője Medici Katalin “férjhódító” narancsos palacsintáját készítette el. A történet szerint Medici Katalin az addig hideg és távolságtartó férjét vágykeltő ételekkel, italokkal és ezzel a palacsintával édesgette magához. Próbáljátok ki, nincs mit veszíteni. 🙂 Engem például palacsintával elég könnyű levenni a lábamról. Gluténmentes verzióban készítette, úgyhogy érzékenyek is bátran elkészíthetik.

4. Eszter palacsinta

Lilla, a Kisbogár szerzője fantasztikus csokinyalókákkal hangol rá minket a Valentin-napra. Maracuját használ a csoki mellé, izgalmas trópusi hangulatot idézve elő. Valóban szenvedélyes desszert és tökéletes ajándékötlet.

Kisbogár csokinyalóka

Szandra, a Cooking with fantasy szerzője az egyik kedvencemet sütötte, gyümölcskosarat márványos vaníliapudinggal és gyümölcsökkel. Egyetértek Szandrával, egy újabb plüss figura helyett inkább irány a konyha és készítsétek el együtt! 🙂

gyümölcskosár.jpg

Szandi a Sütik Birodalma blogról egy nagyon látványos málnás brownie-t sütött, amit könnyű is elkészíteni. Az étcsoki és a málna mindig jó választás együtt, én szívesen ennék egy szeletet…vagy kettőt.

7.Sütik Birodalma brownie

Zsófi, a SweetHome blog szerzője a mákos-zabos keksz mellett egy romantikus élményét is elmesélte, amikor párjával Szolnokon egy cukrászdát kerestek, ám mivel az zárva volt és kezdett sötétedni, tettek egy sétát a Tiszánál, gyönyörködve a folyóról visszatükröződő fényekben. Egy esti folyóparti séta, kézen fogva, kicsit összebújva…azt hiszem ez egy tökéletes romantikus recept. 🙂

mákos-zabos-keksz

Anna a Csokoládé Reformer blogról gyönyörű málnás-maracujás bonbonokat készített. Nagyon kreatív és mutatós, a bonbon egyik legjobb ajándék ötlet, érdemes kipróbálni.

Csokoládé reformer

Okki, az Abroszra Való blog szerzője gyakran lepi meg a férjét kedvére való finomságokkal, most például egy kókuszos keksszel, amit csokoládékrémmel illesztett össze. Romantikus meglepetés révén szív formájúra vágta és love feliratot is nyomott a kekszekbe.

Csokoladekremes-Kokuszos-Keksz

Dóri, a Főzni jó Sütni még jobb szerzője idén brownie-val lepi meg férjét. Ugyanazzal, amit először készített neki 7 éve, a megismerkedésük idején, továbbfejlesztve egy kis eperrel és tejszínhabbal. Szuper a recept és nagyon jó ötlet olyan ételt készíteni, amihez már közös emlékek fűznek titeket.

epres csokis brownie

Konyhavirtuóz egy red velvet tortát sütött mascarpone krémmel, gyönyörűen néz ki. Szívesen megkóstolnám, szerintem tortákhoz nagyon jól illik a lágy mascarpone krém .

vörös bársony torta

Jómagam szintén egy könnyű édességet készítettem, amit egy kiadós vacsora után is bátran kínálhatunk. Ehető csokipohárban tálalt eperhab, kis fahéjjal megspékelve.

IMG_6866-2

Remélem mindenki kedvet kapott valamelyik recept elkészítéséhez. Köszönöm mindenkinek aki küldött receptet és történetet.

A stafétát Eszternek vagyis Pitelánynak, a Tűpárna és habverő blog szerzőjének adom át és nagyon várom a témáját. 🙂

Szét hétvégét!

Judit

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s