Az igazi otthoni íz. Bár őszinte híve vagyok a reform konyhának, néhány étel úgy az igazi, ha hűek maradunk a családi recepthez. Ezért nem is változtattam semmit anyu receptjén. Kicsit izgultam, mert az első leveseim között volt, de szerintem nagyon finom lett és rövid időn belül újra elkészítem.
Hozzávalók:
-
0,5 kg krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
-
1 tk só, bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
0,5 zöldségleves kocka
-
3 ek olaj
-
1 kk pirospaprika
- 1 kis tejföl
A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk és felkockázzuk.
A hagymát felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Mehet hozzá a krumpli, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (nagyjából amennyi levest szeretnénk, egy része elfő). Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot, zöldségleves kockát, majd közepes lángon főzzük.
Amikor már majdnem puha a krumpli, mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl a következő módon: a levest levesszük a tűzről, a hideg tejfölt simára keverjük néhány evőkanálnyi forró levessel, hogy ne csomósodjon be, majd az egészet folyamatosan hozzáadjuk a leveshez. Összeforraljuk és kész is. Friss petrezselyemmel díszítjük.
Pingback: Életem ételei