Tejfölös krumplileves

Az igazi otthoni íz. Bár őszinte híve vagyok a reform konyhának, néhány étel úgy az igazi, ha hűek maradunk a családi recepthez. Ezért nem is változtattam semmit anyu receptjén. Kicsit izgultam, mert az első leveseim között volt, de szerintem nagyon finom lett és rövid időn belül újra elkészítem.

Tejfölös krumplileves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg krumpli

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tk só, bors

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 0,5 zöldségleves kocka

  • 3 ek olaj

  • 1 kk pirospaprika

  • 1 kis tejföl

A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk és felkockázzuk.

A hagymát felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Mehet hozzá a krumpli, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (nagyjából amennyi levest szeretnénk, egy része elfő). Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot, zöldségleves kockát, majd közepes lángon főzzük.

 Amikor már majdnem puha a krumpli, mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl a következő módon: a levest levesszük a tűzről, a hideg tejfölt simára keverjük néhány evőkanálnyi forró levessel, hogy ne csomósodjon be, majd az egészet folyamatosan hozzáadjuk a leveshez. Összeforraljuk és kész is. Friss petrezselyemmel díszítjük.

cukormentesglutenmentestojasmentes

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s