Amikor először készítettem fasírtot, órákig le voltam sokkolva, hogy ez milyen egyszerű és gyors, azóta is le vagyok minden alkalommal. Ez a húsgolyó pedig még azon is túltesz, 5-10 perc előkészület, a sütőben pedig 20-25 perc kell neki és kész. Épp ezért ideális akár egy gyors ebédnek vagy hidegen, zöldségekkel, pálcikára szúrva, vendégváró falatnak. Gluténmentes és paleo étrendbe is illeszthető.
Hozzávalók:
-
fél kg darált hús (én pulykát használtam)
-
1 tojás
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5dkg reszelt sajt (opcionális)
-
ízlés szerint fűszerek: só, bors, pirospaprika, oregánó, bazsalikom vagy fasírt fűszerkeverék
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hagyom hűlni. Addig összekeverem a darált húst, a tojást, a fokhagymát, a fűszereket és aki szeretne, reszelt sajtot. (Szerintem nagyon megdobta az ízét.) Hozzáadom a kihűlt vöröshagymát és kézzel jól összegyúrom. Vizes kézzel apró golyókat formálok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. És kész. 🙂 Paradicsomszósszal, hasábburgonyával, salátával isteni, vagy akár krumplipürével, tésztával is.
Ez nagyon jól hangzik. Köszi a sütős ötletet. Még életemben nem sütöttem fasírtot sütőben, pedig zseniális!
Köszi!! Nekem bejött ez a sütős verzió, nagyon gyors,tényleg finom lett és kevesebbet kell utána takarítani 😉
Most, be is teszem a kid fasírtgolyókat a sütőbe 🙂 Majd megírom, milyen lett.
🙂 Remélem siker volt
Egy kissé megkésve, de totális siker volt. És konyhát sem kellett éjfélig pucolni 🙂 Soha többé olajban sütés 😉
🙂 Már kezdtem azt hinni, hogy nálad nem nyert. Örülök, hogy mégis. Ami pedig az olajban sütést illeti…egyetértek!!
Pingback: Batyuban sült húsgolyók póréhagymás krumplipürével | Életem ételei
Pingback: Bertha és szószai | Életem ételei
Pingback: Életem ételei