Palacsintamániás vagyok, ez nem kérdés, de ritkán jut eszembe sósan elkészíteni. Pedig ez felülmúl minden lekváros palacsintát (a mogyorókrémeset azért nem biztos 🙂 ). Igazából össze sem hasonlítható. Maradjunk annyiban, hogy készítsétek el, mert nagyon megéri. 🙂

Hozzávalók a palcsintához:
- 250 gramm liszt (sima, tönköly vagy teljes kiőrlésű)
- 2 tojás
- 400 ml tej
- 130 ml szénsavas ásványvíz
- csipet só
- friss kapor (kb.10 gramm)
- olaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 konzerv lazacfilé (Twist)
- 100 gramm natúr krémsajt
- 1 citrom leve
- bors
Elkészítés:
- A palacsintához öntsük össze a lisztet, tojást, tejet, ásványvizet és a sót, majd kézi mixerrel dolgozzuk simára.
- A kaprot szedjük le a száráról, tépkedjük apróra és keverjük a palacsintatésztához.
- Egy palacsintasütőben forrósítsunk nagyon kevés olajat vagy vajat és süssük ki a palacsinták mindkét oldalát 1-2 perc alatt, közben szükség szerint pótolva az olajat.
- A kész palacsintát kenjük meg vékonyan krémsajttal, amit ízlés szerint borsozhatunk előtte.
- A lazacról öntsük le az olajat, locsoljuk meg citromlével és halmozzunk belőle a krémsajtra.
- Tekerjük fel a palacsintákat és kész is.


