Lazacos-krémsajtos palacsinta

Palacsintamániás vagyok, ez nem kérdés, de ritkán jut eszembe sósan elkészíteni. Pedig ez felülmúl minden lekváros palacsintát (a mogyorókrémeset azért nem biztos 🙂 ). Igazából össze sem hasonlítható. Maradjunk annyiban, hogy készítsétek el, mert nagyon megéri. 🙂

Hozzávalók a palcsintához:

  • 250 gramm liszt (sima, tönköly vagy teljes kiőrlésű)
  • 2 tojás
  • 400 ml tej
  • 130 ml szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • friss kapor (kb.10 gramm)
  • olaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 konzerv lazacfilé (Twist)
  • 100 gramm natúr krémsajt
  • 1 citrom leve
  • bors

Elkészítés:

  1. A palacsintához öntsük össze a lisztet, tojást, tejet, ásványvizet és a sót, majd kézi mixerrel dolgozzuk simára.
  2. A kaprot szedjük le a száráról, tépkedjük apróra és keverjük a palacsintatésztához.
  3. Egy palacsintasütőben forrósítsunk nagyon kevés olajat vagy vajat és süssük ki a palacsinták mindkét oldalát 1-2 perc alatt, közben szükség szerint pótolva az olajat.
  4. A kész palacsintát kenjük meg vékonyan krémsajttal, amit ízlés szerint borsozhatunk előtte.
  5. A lazacról öntsük le az olajat, locsoljuk meg citromlével és halmozzunk belőle a krémsajtra.
  6. Tekerjük fel a palacsintákat és kész is.
cukormentesmogyoromentes

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top