Aki szereti a lazacot, az ezt a krémet is imádni fogja. A tormát semmiképp se hagyjátok ki, egy kicsit minden hozzávaló ízét felerősíti, valami fantasztikus hatása van. Mindenképp próbáljátok ki, ha ínyenc vendégek jönnek. 🙂
A kép a Panasonic Lumix DMC-LX15-tel készült. #lumixpolska #experiencefresh
Hozzávalók:
-
100 g füstölt lazac
-
150 g natúr krémsajt
-
2 evőkanál natúr joghurt
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál citromlé
-
1 teáskanál torma
-
só, bors, friss kapor
Tálaláshoz:
-
zöldségek vagy pirítós
Elkészítés:
-
A krém hozzávalóit aprítógépbe tesszük és néhány másodperc alatt krémesre turmixoljuk. Hűtőben tároljuk.
Tényleg ennyi. 🙂 Fél perc.
Pirítóssal vagy zöldségekkel tálaljuk. Uborka, répa, cukkini illik hozzá, akár mártogatósnak csíkokra vágva, akár zöldségtekercsnek, mint ami a képen is látható.
Az uborkatekercshez a zöldséget megmossuk és zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. Megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük.
Az uborka csak frissen jó, mert gyorsan levet enged. Ha előre készítitek el, inkább cukkinit vagy répát válasszatok.
Pingback: Életem ételei