Néha egy gyors ebéd életet tud menteni. Volt itthon egy kis teljes kiőrlésű tésztám, spenót pedig mostanában mindig van. 🙂 A fokhagymás olíva és a ropogós paradicsom tökéletesen passzol ezekhez. Amíg főzöd a tésztát, el is készülnek a zöldségek. Pillanatok alatt kész az ebéd.
#lumixpolska #experiencefresh
Hozzávalók 4 adaghoz:
-
50 dkg teljes kiőrlésű pappardelle tészta
-
30 dkg spenót
-
25 dkg koktélparadicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
olívaolaj
-
fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
A tálaláshoz:
-
reszelt mozzarella vagy parmezán
-
friss bazsalikom
Elkészítés:
-
A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, majd kevés főzőlé kivételével leszűrjük.
-
Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, rádobjuk a felaprított fokhagymát és a friss, megmosott spenótleveleket, a megmosott és félbevágott koktélparadicsomot. Néhány percig pirítjuk, amíg a spenót összeesik és a paradicsom kicsit megsül.
-
A zöldségeket fűszerezzük, majd összekeverjük a tésztával.
-
Reszelt sajttal és bazsalikom levelekkel díszítjük.
Aki krémesen szereti, 1 dl tejszínt keverjen össze 1 evőkanál liszttel és kevés főzőlével, majd keverje a tésztához.
Pingback: Életem ételei