Megfogadom, hogy többször csinálok pohárkrémeket. Annyira egyszerű elkészíteni és olyan isteni finom. Ez a fehércsokis-málnás már másodszor készül el nálunk és szerintem úgy tökéletes, ahogy van. Egy pillanat alatt kikanalazzuk a pohárból. Nincs főzés, nincs sütés, nincs maszatolás. Különleges alkalmakra, ünnepekre, romantikus estékre, vendégvárónak ajánlom szeretettel.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz és gluténmentesen is elkészíthető, csak a kekszet kell lecserélni.
Az én különleges alkalmam, hogy megkaptam a Panasonic Lumix DMC-LX15-öt kipróbálásra, a kép azzal készült. 🙂 #lumixpolska #experiencefresh
Hozzávalók 4 pohárhoz:
A kekszes réteghez:
-
100 g zabkeksz (vagy bármilyen édes keksz)
A krémes réteghez:
-
220 g natúr krémsajt (mascarpone)
-
100 g fehércsokoládé (glutén-és cukormenteset használtam)
-
(ha túl sűrű, akkor 1 evőkanál natúr joghurt segít rajta)
A málnás réteghez:
-
300 g málna
-
2 evőkanál méz
A díszítéshez:
-
friss málnadarabok
-
reszelt fehércsoki
-
mentalevél
Elkészítés:
-
A kekszes réteghez összemorzsoljuk a kekszet. Ezt legegyszerűbben aprítógépben tehetjük meg, de ha nincs, akkor tegyük a kekszet egy zacskóba és húsklopfolóval vagy egy bögrével törjük össze.
-
A krémhez forró vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit. A legegyszerűbb, ha a mikróban vizet forralunk egy bögrében, majd a fehércsokit egy tálba téve ráhelyezzük a forró vizes bögrére és lefedve néhány perc alatt megolvasztjuk.
-
Ha a fehér csoki teljesen megolvadt, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű krémsajtot és krémesre keverjük.
-
A málnából néhány szemet tegyünk félre díszítésnek. A többit botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsük, majd keverjük hozzá a mézet.
-
Vegyünk elő 4 poharat és rétegezzük a kekszet, a krémet és a málnapürét. A tetejére tegyünk friss málnát, reszelt fehércsokit (zöldséghámozóval a legegyszerűbb) és mentalevéllel díszítsük.
Hűtve fogyasszuk.
Őszintén, ez valami mennyei.