A legcsokisabb édesség, szaftos, omlós, szerintem mást nem is kell írnom róla. Aki szereti a csokit, annak mindenképp ajánlom, nagyon egyszerű elkészíteni és gyorsan megsül. Féltem egy kicsit, hogy a családnak túl tömény lesz, de az összes eddigi sütim közül ez fogyott el a leggyorsabban, nagyon ízlett mindenkinek (nagy örömömre 🙂 ).
Hozzávalók:
-
20 dkg (két tábla) (min.)70%-os étcsokoládé
-
20 dkg vaj
-
18 dkg édesítőszer
-
3 tojás + még 1 tojássárgája
-
1 evőkanál kakaó
-
80 g darált mandula vagy liszt (rizsliszttel is tökéletes, de használhatunk helyette diót vagy kakaót is)
-
egy csepp vanília aroma
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal. Először kockázzuk bele a vajat, majd amikor kezd olvadni, tördeljük bele a csokit. Fontos, hogy amikor a vaj megolvadt, már ne forraljuk a vizet. Vegyük kis lángra, de le is kapcsolhatjuk.
A tojásokat és az édesítőszert kézi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát. Beleforgatjuk óvatosan a csokis masszát, majd fokozatosan, kis adagonként hozzákeverjük a lisztet vagy mandulát/diót és a kakaóport. Egy nagyon lágy, krémes masszát kapunk. Ha fel akarjuk dobni diódarabokkal vagy bármilyen gyümölccsel, azt most tegyük bele.
Öntsük a krémet sütőpapírral bélelt tepsibe (nálam 25×30 cm-es), egyenletesen oszlassuk el, majd süssük 25 percig. 20 perc után már érdemes figyelni, mert gyorsan megég. Akkor jó, amikor még nyersnek tűnik, de már szilárdul a teteje.
Hagyjuk kicsit hűlni, utána szépen szeletelhető. Vaníliafagyival a legjobb. 🙂
Pingback: Brownie-s málnás pohárdesszert | Életem ételei
Pingback: Életem ételei
Pingback: Brownie-s málnás pohárdesszert | Életem ételei