Ropogós mandulás-kakaós keksz (gluténmentes, cukormentes, paleo)

Mostanában a nagy melegben nem volt kedvem sütni, fagyin és hideg limonádén el lettem volna egész nap. Gondoltam egy gyors édességgel visszacsábítom magam a konyhába, így született meg ez a diós-kakakós-mandulás keksz.

Paleo diós kakaós keksz

Hozzávalók:

  • 150 g finomra darált mandula

  • 1 ek. (5 g) cukrozatlan kakaópor

  • 30 g darált dió

  • 0,5 tk. sütőpor

  • 2 tojás

  • vanília aroma

  • 1 evőkanál kókuszzsír

  • 2-3 ek. édesítőszer

170 fokra előmelegítjük a sütőt.

Egy tálban összekeverjük a mandulát, a kakaóport, a diót és a sütőport. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, nem kell különválasztani a fehérjét és a sárgáját, mehet egyben. Hozzáadunk egy pici csepp vanília aromát, a kókuszzsírt és az édesítőszert. Összeöntjük a két keveréket és sűrű masszává összdolgozzuk.

A legjobb, ha kicsit hűtőbe tesszük a tésztát, könnyebb dolgozni vele. Vizes kézzel kis golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kicsit lenyomkodjuk. Ezt csinálhatjuk kézzel vagy egy kerek pohár aljával is. Ha a poharat választjuk, akkor vizezzük be és kb.3 keksz után öblítsük le, hogy ne ragadjon rá a tészta. Ezzel az egyszerű technikával nagyon szép kerek formája lesz a kekszünknek.

Süssük 10-12 percig, majd hagyjuk kihűlni, közben még szárad egy kicsit.

Mandulával és étcsokival díszítettem, nagyon feldobta. Meglepően gyorsan fogy, de azért vigyázzunk vele, mert hiába cukormentes és lisztmentes, nem egy kalóriaszegény édesség. 🙂 

Paleo diós keksz

cukormentesglutenmenteslaktozmentespaleo

2 thoughts on “Ropogós mandulás-kakaós keksz (gluténmentes, cukormentes, paleo)”

  1. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top