Mostanában a nagy melegben nem volt kedvem sütni, fagyin és hideg limonádén el lettem volna egész nap. Gondoltam egy gyors édességgel visszacsábítom magam a konyhába, így született meg ez a diós-kakakós-mandulás keksz.
Hozzávalók:
-
150 g finomra darált mandula
-
1 ek. (5 g) cukrozatlan kakaópor
-
30 g darált dió
-
0,5 tk. sütőpor
-
2 tojás
-
vanília aroma
-
1 evőkanál kókuszzsír
-
2-3 ek. édesítőszer
170 fokra előmelegítjük a sütőt.
Egy tálban összekeverjük a mandulát, a kakaóport, a diót és a sütőport. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, nem kell különválasztani a fehérjét és a sárgáját, mehet egyben. Hozzáadunk egy pici csepp vanília aromát, a kókuszzsírt és az édesítőszert. Összeöntjük a két keveréket és sűrű masszává összdolgozzuk.
A legjobb, ha kicsit hűtőbe tesszük a tésztát, könnyebb dolgozni vele. Vizes kézzel kis golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kicsit lenyomkodjuk. Ezt csinálhatjuk kézzel vagy egy kerek pohár aljával is. Ha a poharat választjuk, akkor vizezzük be és kb.3 keksz után öblítsük le, hogy ne ragadjon rá a tészta. Ezzel az egyszerű technikával nagyon szép kerek formája lesz a kekszünknek.
Süssük 10-12 percig, majd hagyjuk kihűlni, közben még szárad egy kicsit.
Mandulával és étcsokival díszítettem, nagyon feldobta. Meglepően gyorsan fogy, de azért vigyázzunk vele, mert hiába cukormentes és lisztmentes, nem egy kalóriaszegény édesség. 🙂
Pingback: Életem ételei
Hetente elkészitem , nagyon finom