Epres-citromos mini kuglóf

Ideje kiüríteni a fagyasztóból a gyümölcsöket, mielőtt érkeznek a frissek. Nagyon nagyon várom már az epret, málnát, de bevallom egy jó dinnyét is tudnék enni. 🙂 Ez még kicsit odébb van ugyan, de szerencsére a fagyasztó tele van még a tavalyi eperrel és málnával, úgyhogy most felhasználtam belőle egy kicsit ehhez a szuperkönnyű, frissítő aprósütihez. Tudom, hogy elvileg már van a boltokban a spanyol eper, de én inkább megvárom a hazait. Az az igazi, amikor a ‘szedd magad’ után rosszullétig eszem magam. 🙂

Hozzávalók kb.12 mini kuglófhoz:

  • 70 g puha vaj
  • 75 g cukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • vanília őrlemény
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 0,5 dl tej
  • 170 g liszt (nálam most tönkölyliszt)
  • 1 tk sütőpor
  • néhány evőkanál pürésített eper vagy házi eperlekvár + a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadunk tojást, a tejet, a vaníliát, a citrom levét és héját és tovább keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet.
  3. Kivajazott mini kuglóf formákba töltjük.
  4. Egy evőkanál eperpürét kanalazunk mindegyikre, majd egy fogpiszkáló segítségével elkeverjük a masszában, hogy kicsit vegyüljenek a színek.
  5. 20-25 percig sütjük.
  6. Tálaljuk eperlekvárral vagy eperpürével.
mogyoromentesnyar

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply