Ideje kiüríteni a fagyasztóból a gyümölcsöket, mielőtt érkeznek a frissek. Nagyon nagyon várom már az epret, málnát, de bevallom egy jó dinnyét is tudnék enni. 🙂 Ez még kicsit odébb van ugyan, de szerencsére a fagyasztó tele van még a tavalyi eperrel és málnával, úgyhogy most felhasználtam belőle egy kicsit ehhez a szuperkönnyű, frissítő aprósütihez. Tudom, hogy elvileg már van a boltokban a spanyol eper, de én inkább megvárom a hazait. Az az igazi, amikor a ‘szedd magad’ után rosszullétig eszem magam. 🙂

Hozzávalók kb.12 mini kuglófhoz:
- 70 g puha vaj
- 75 g cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- vanília őrlemény
- csipet só
- 2 tojás
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
- 0,5 dl tej
- 170 g liszt (nálam most tönkölyliszt)
- 1 tk sütőpor
- néhány evőkanál pürésített eper vagy házi eperlekvár + a tálaláshoz
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadunk tojást, a tejet, a vaníliát, a citrom levét és héját és tovább keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet.
- Kivajazott mini kuglóf formákba töltjük.
- Egy evőkanál eperpürét kanalazunk mindegyikre, majd egy fogpiszkáló segítségével elkeverjük a masszában, hogy kicsit vegyüljenek a színek.
- 20-25 percig sütjük.
- Tálaljuk eperlekvárral vagy eperpürével.



Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is: