Nagy melegszendvicses vagyok, vacsorára gyakran készül nálam. Ezeken a hideg őszi esetéken is jól esik a meleg vacsora, főzni viszont nem nagyon van időm. Ez a töltött bagett néhány perc alatt elkészül és annyira finom. A kenyér meleg és ropogós, a töltelék pedig szaftos, puha ízbomba. Már attól éhes vagyok, hogy újra rágondolok. 🙂 A fázisfotók ne riasszanak el senkit, tényleg azt szeretném megmutatni, hogy milyen pofon egyszerű az egész. A leírt mennyiségek csak irányadók, ízlés szerint lehet variálni rajta. Jó étvágyat! 😉
Hozzávalók:
-
2 db bagett (rusztikus, pur-pur, teljes kiőrlésű)
-
10 dkg sonka
-
1 db újhagyma
-
150 g spenót
-
1 tubus natúr krémsajt
-
1 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-
reszelt sajt
Elkészítés:
-
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
-
A bagett tetejét vágjuk le, a belsejét kaparjuk ki és tegyük félre.
-
Forró serpenyőben pirítsuk meg a felkockázott sonkát, tegyük hozzá a fokhagymát és a felaprított újhagymát, morzsoljuk bele a bagett belsejét és pirítsuk néhány percig. Tegyük hozzá a spenótot, fonnyasszuk meg, majd keverjük hozzá a krémsajtot. Fűszerezzük ízlés szerint.
-
A bagetteket töltsük meg a töltelékkel, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
-
Hogy a teteje se vesszen kárba, kenjük be fokhagymás olívaolajjal és tegyük a bagett mellé.
-
Sütőpapírral bélelt tepsin 5-10 percig süssük, amíg a sajt ráolvad.
Pingback: Életem ételei