Tudjátok mennyire szeretem a sütés nélküli és a gyümölcsös finomságokat. Egy meggyes-mákos édességre már régóta fájt a fogam és még van egy szép adag meggyünk a kertből. Egy részéből ezek a kis golyók készültek, mindenmentesek, isteni finomak és néhány perc alatt kész vannak.
Ha megettétek, utána csináljatok mosolyversenyt. 😉
Hozzávalók (12-15 db golyóhoz):
-
15 dkg darált mák és mandula (kb. fele-fele, de ízlés szerint ez változtatható)
-
4-5 ek. édesítőszer (eritrit)
-
fél citrom leve
-
vanília aroma
-
2-3 ek. meggylé (befőttből is lehet, de víz is jó helyette)
-
1 ek. kókuszolaj vagy olvasztott vaj
-
1 ek. meggylekvár (elhagyható)
-
meggy a közepébe
-
mák és édesítőszer a forgatáshoz
Elkészítés:
-
A hozzávalókat a meggy kivételével egy tálban összekeverjük.
-
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle úgy, hogy a közepébe 1-1 db meggyet teszünk.
-
A gombócokat forgassuk meg édesítőszeres mákban. Inkább a golyókba tegyetek kevesebb édesítőt és ha még szükség van édesítésre, ennél a lépésnél van lehetőség.
-
Legalább egy fél órára tegyük hűtőbe és ott is tároljuk.
Pingback: Életem ételei