Még egy villámgyors és isteni finom pita receptet hoztam, ami bebizonyítja, hogy nem csak gyros húshoz való ez a kenyérke. A pita pizza után a kedvenc nasim lett ez a chips, ami végtelenül egyszerűen elkészíthető és egészséges is. Vendégváró falatnak tökéletes, vagy egy befekvős mozidélutánhoz, természetesen sok friss zöldséggel. Sima pitából is készíthető, nálam a teljes kiőrlésű a kedvenc. Fűszerezheted ízlés szerint és a mártogatóst is bátran váltogasd, mondjuk humusszal is el tudom képzelni. Én viszont ezekből is a legegyszerűbbeket szeretem, úgyhogy joghurtos és paradicsomos szósz lett hozzá. Nem maradt meg túl sokáig. 🙂
Hozzávalók:
-
pita
-
só, bors, oregánó
-
olívaolaj
A joghurtos mártogatóshoz:
-
natúr joghurt
-
natúr krémsajt (Medve a legjobb)
-
só, bors, snidling
A paradicsomos mártogatóshoz:
-
paradicsomszósz vagy ketchup
-
pizza fűszerek (oregánó, kakukkfű, bazsalikom)
Elkészítés:
-
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
-
A pitákat 8 részre vágjuk egy pizza vágóval.
-
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
-
Fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal.
-
5 perc alatt ropogósra sütjük.
-
A mártogatósokhoz egy-egy tálban kikeverjük a hozzávalókat.
Pingback: Avokádós csicseriborsókém a Panasonic MK-F800 robotgéppel | Életem ételei
Pingback: Egészséges partifalatok szilveszterre | Életem ételei
Pingback: Hawaii “pizza” pitából | Életem ételei
Pingback: Életem ételei