Spenótos-ricottás csirkemell

Egy olyan szuper csirke receptet hoztam nektek, ami nekem rögtön a kedvencem lett. Ez nagy szó, mert aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok nagy csirkerajongó, ebből viszont minden falatot élveztem. Az előkészítése 5 perc, az elkészítés fél óra, a csirkemell puha és a spenót a ricottával valami isteni. Nem kell bajlódni a csirke felszeletelésével és látványosabb is, ha így vágjuk be.

img_2097

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db csirkemellfilé

  • 200 g friss spenót

  • 150 g ricotta

  • 1 ek. olívaolaj

  • só, bors, pirospaprika, fokhagymasó

 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és kis lángon fonnyasszuk meg a megmosott spenót leveleket. Tehetünk kis serpenyőbe is sokat, mert pillanatok alatt összeesik. Ha kész van, keverjük hozzá a ricottát.

A csirkemellfiléket megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetején éles késsel kb. A háromnegyedéig bevágásokat csinálunk, 1 cm-enként. A mélyedésekbe töltjük a ricottás spenótos tölteléket. Megszórjuk a fűszerekkel (aki szereti, reszelt sajttal is megszórhatja) és a sütőben 30 percig sütjük.

Friss, magokkal szórt salátával és tésztával tálaltam (nekem teljes kiőrlésű volt).

img_2055

 cukormentesglutenmentesmogyoromentestavasztojasmenteszsirszegeny

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s