Készíts reggelire gyümölcsjoghurtot!

Joghurt, müzli, friss gyümölcs…ez az egyik kedvenc reggelim, főleg nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs van. Érdemes minél több joghurtot  fogyasztani – és most nem a cukrozott gyümölcsjoghurtokra gondolok, hanem a natúr joghurtra -, ugyanis többek között jó hatással van az emésztésre, segít a rák megelőzésében és természetes kalcium forrás. A zabpehely és a gyümölcs kedvező hatásait nem is részletezném. De ne csak azért együk, mert egészséges. Nézzétek meg milyen szép reggelit lehet készíteni 2 perc alatt, végül alig akartam megenni (de azért persze elfogyott 🙂 ).

Eperjoghurt (2)

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz natúr joghurt

  • 10-15 szem eper (vagy bármilyen más gyümölcs)

  • 0,5-1 ek. méz

Az epret megmossuk, botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a mézet. Az az igazi, ha nem teljesen turmixoljuk le, hanem maradnak benne gyümölcsdarabok. A joghurttal összekeverjük, de rétegezhetjük egymásra is a pürét és a joghurtot, úgy igazán látványos lesz.

Eperjoghurt (1)

Házi joghurthoz házi müzli az igazi. Müzlit nagyon egyszerűen készíthetsz magadnak. Az alapja jó sok zabpehely és tegyél még hozzá gabonákat, magokat, extrákat, amiket szeretsz: puffasztott rizs, kukoricapehely, kókuszchips, aszalt gyümölcs, mandula, dió, mazsola, lenmag, szezámmag, napraforgómag, chia mag stb. Mármint ezekből néhányat, lehetőleg ne mindet. 🙂

Összekeverve pedig ilyen:

IMG_8474.jpg

cukormentesglutenmentesmogyoromentesnyerstavasztojasmentes

1 thought on “Készíts reggelire gyümölcsjoghurtot!”

  1. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top