Lazactatár

Számomra ez egy igazi ünnepi étel. Nemcsak azért, mert a lazac egy különleges és drága hal, hanem azért, mert először akkor ettem néhány éve, amikor a barátnőimmel karácsonyt ünnepeltünk egy étteremben. Ha itthon meg akarom ajándékozni magamat egy ünnepi vacsorával, akkor az bagel krémsajttal és füstölt lazaccal. Tatár formában viszont most először készítettem el itthon, de nem utoljára, talán karácsonyi előételt is varázsolok belőle.

IMG_4443

Hozzávalók:

  • 200 g füstölt lazac

  • ízlés szerint lilahagyma

  • néhány szem fekete olajbogyó

  • olívaolaj

  • citrom

  • petrezselyem / kapor / snidling

A füstölt lazacot apró kockákra vágjuk. Fontos, hogy ne aprítógépben, mert az tönkreteszi a halat. Önmagában elég sós, így fűszerezést nagyon nem igényel. Ízlés szerint borsot tehetünk rá, illetve a zöldfűszerek nagyon illenek hozzá, például petrezselyem, kapor vagy snidling.

Az apróra vágott lilahagymát hozzákeverjük, én teszek bele néhány szem fekete olajbogyót is, szinten apróra vágva. Kevés citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk. Hűtőben kb. 20 percet állni hagyjuk, utána akár formázhatjuk is. Ezt egy tálalógyűrű vagy egy kör alakú sütikiszúró segítségével könnyen megcsinálhatjuk. Zöldségekkel és pirítóssal a legfinomabb.

Hűtőben tároljuk.

IMG_4419

glutenmenteslaktozmentesmogyoromentesnyerspaleotojasmenteszsirszegeny

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s