Egy gyorsan elkészíthető, nagyon egyszerű és finom, ropogós édességet hoztam nektek. Hosszú idő után most találtam újra rá, eddig még soha nem sütöttem. Tényleg nagyon egyszerű, bátran ajánlom minden kókuszos édességet kedvelőnek és azoknak, akik utolsó pillanatban sütnek az ünnepekre vagy csak egy gyors vendégváró falatot szeretnének készíteni.
Hozzávalók kb. 20 db kiflihez:
-
110 g liszt (nálam szénhidrátcsökkentett)
-
100 g szobahőmérsékletű vaj
-
60 g kókuszreszelék
-
50 g por édesítő (vagy porcukor)
-
1 kk. sütőpor
-
az olvasztott csokihoz étcsoki és vaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval is. Fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd apró darabokat tépkedünk a tésztából és jó alaposan belenyomkodjuk a kifliformákba. 15 percig sütjük a kifliket, mikor kicsit kihűltek, az asztalhoz ütögetve a formákat kiszedjük. Nem szükséges kivajazni a formákat, így is nagyon könnyen kipottyannak a kész kiflik.
Vízgőz felett csokit olvasztunk és belemártjuk a kiflik végeit, kicsit hagyjuk megszáradni. Jól zárható dobozban tároljuk.