Ropogós pirított müzli (granola)

Sokszor halljuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Én személy szerint azért tartom fontosnak, mert az, hogy mit eszem reggelire, az egész napomat meghatározza. Nemcsak a minősége, de az is, hogy a reggeli készülődésbe bele kell-e még férnie egy gyors reggeli vásárlásnak vagy készítésnek. Nagyon szeretek müzlit reggelizni tejjel vagy joghurttal és friss gyümölccsel, de hiába van százféle müzli a boltokban, a többségük tele van cukorral. Készítek néha otthon is müzlit zabpehelyből és magokból, de ez a pirított müzli, amit most készítettem, messze túlszárnyalja mindegyiket. Isteni finom, ropogós, egészséges és 6-7 napra megvan a reggelim.

Ma laktózmentes tejjel és egy fél banánnal ettem. Nem mondom, hogy a legkalóriaszegényebb, de tele van vitaminokkal, egész délelőttre elég energiát ad és nincs utána bűntudatom. 🙂

Granola1

 Granola2

Hozzávalók:

  • 400 g vegyesen ezekből: zabpehely, mandula, kesudió vagy dió, mogyoró, mazsola (nálam egy csomag sótlan diákcsemege), tökmag, napraforgómag, lenmag, kókuszchipsGranola4

  • 50 g aszalt gyümölcs

  • 50 g méz

  • 60 g kókuszolaj

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A mézet és a kókuszolajat egy percre mikróban vagy egy lábosban összemelegítjük. Hozzákeverjük a magokhoz és a zabpehelyhez, jól átforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb.20 percig sütjük. Közben egyszer forgassuk át.

Granola3

A kókuszchipset csak az utolsó 5 percben tettem hozzá, mert az nagyon gyorsan megég. Zabpehely nélkül paleosoknak és gluténérzékenyeknek is tökéletes.

Ha kihűlt, jól zárható üvegben tároljuk, egy-két hétig eláll.

cukormentesglutenmentestojasmentesvegan

1 thought on “Ropogós pirított müzli (granola)”

  1. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top