A júliusi olasz nyaralás óta a görög saláta és a tonhal a kedvenc, mindig máshogy variáljuk, nem lehet megunni. Amikor újra elkészítem kicsit úgy érzem még mindig nyaralok. 🙂 A szüleim pedig Görögországban pihentek, onnan hoztak nekem többek között zöld olívabogyót, amit nagy örömmel fel is avattam. Ja és persze a koktélpari is a kertből van, így teljes ez a saláta. 🙂
Hozzávalók:
-
1 fej vagy egy csomag tépett zöldsaláta
-
1 kígyóuborka
-
10-15 db koktélparadicsom
-
0,5 fej lilahagyma
-
kb. 5-10 db olívabogyó ízlés szerint, zöld vagy fekete, lehetőleg magozott
-
100 g feta sajt
-
0,5-1 konzerv tonhal (natúr vagy olívaolajos)
A zöldségeket mossuk meg alaposan, tetszés szerint vágjuk őket apróra és egy nagy tálban keverjük össze. Tegyük bele az olajbogyót és a tonhalat is. A fetát mindenképp a végén adjuk hozzá, hogy ne áztassák el a zöldségek. Meglocsolhatjuk olívaolajjal, de ha a tonhal is olívás, akkor inkább ne.
Hidegen fogyasszuk, pirítóssal vagy kétszersülttel a legjobb.
Pingback: Életem ételei