Görög saláta tonhallal

A júliusi olasz nyaralás óta a görög saláta és a tonhal a kedvenc, mindig máshogy variáljuk, nem lehet megunni. Amikor újra elkészítem kicsit úgy érzem még mindig nyaralok. 🙂 A szüleim pedig Görögországban pihentek, onnan hoztak nekem többek között zöld olívabogyót, amit nagy örömmel fel is avattam. Ja és persze a koktélpari is a kertből van, így teljes ez a saláta. 🙂

 Görög saláta tonhallal

Hozzávalók:

  • 1 fej vagy egy csomag tépett zöldsaláta

  • 1 kígyóuborka

  • 10-15 db koktélparadicsom

  • 0,5 fej lilahagyma

  • kb. 5-10 db olívabogyó ízlés szerint, zöld vagy fekete, lehetőleg magozott

  • 100 g feta sajt

  • 0,5-1 konzerv tonhal (natúr vagy olívaolajos)

A zöldségeket mossuk meg alaposan, tetszés szerint vágjuk őket apróra és egy nagy tálban keverjük össze. Tegyük bele az olajbogyót és a tonhalat is. A fetát mindenképp a végén adjuk hozzá, hogy ne áztassák el a zöldségek. Meglocsolhatjuk olívaolajjal, de ha a tonhal is olívás, akkor inkább ne.

Hidegen fogyasszuk, pirítóssal vagy kétszersülttel a legjobb.

 

glutenmentesmogyoromentesnyerstavasztojasmentes

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s