Tojásfasírt

A vasárnapi ebédnél anyukám a sokféle hús mellett ezzel a finomsággal lepte meg a családot. Nincs könnyű dolga, mert válogatósak vagyunk, úgyhogy félve tette le elénk, de mindenki elégedetten bólogatott evés közben és sajnos túl hamar elfogyott.

Tojásfasírt

Hozzávalók:

  • 10 db tojás

  • 4 db zsemle

  • só,bors, pirospaprika

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • zsemlemorzsa

Az elkészítése olyan, mint a fasírté, csak a hús helyett tojást teszünk bele. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk meg, majd a tojásokat egy kivételével dobjuk rá és süssünk rántottát. A zsemléket áztassuk meg vízben, alaposan nyomkodjuk ki, majd adjuk a rántottához. Tegyük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, esetleg pirospaprikát, végül még egy tojást. Alaposan dolgozzuk össze, formáljunk vizes kézzel gombócokat, forgassuk meg zsemlemorzsában, végül forró olajban süssük aranybarnára.

A fiúk hús mellé ették köretnek, mi lányok pedig főételként héjában sült krumplival.

laktozmentes

2 thoughts on “Tojásfasírt”

  1. Pingback: Életem ételei

  2. Pingback: Ötletek maradék húsvéti tojás felhasználására | Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top