A vasárnapi ebédnél anyukám a sokféle hús mellett ezzel a finomsággal lepte meg a családot. Nincs könnyű dolga, mert válogatósak vagyunk, úgyhogy félve tette le elénk, de mindenki elégedetten bólogatott evés közben és sajnos túl hamar elfogyott.
Hozzávalók:
-
10 db tojás
-
4 db zsemle
-
só,bors, pirospaprika
-
1 fej vöröshagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
zsemlemorzsa
Az elkészítése olyan, mint a fasírté, csak a hús helyett tojást teszünk bele. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk meg, majd a tojásokat egy kivételével dobjuk rá és süssünk rántottát. A zsemléket áztassuk meg vízben, alaposan nyomkodjuk ki, majd adjuk a rántottához. Tegyük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, esetleg pirospaprikát, végül még egy tojást. Alaposan dolgozzuk össze, formáljunk vizes kézzel gombócokat, forgassuk meg zsemlemorzsában, végül forró olajban süssük aranybarnára.
A fiúk hús mellé ették köretnek, mi lányok pedig főételként héjában sült krumplival.
Pingback: Életem ételei
Pingback: Ötletek maradék húsvéti tojás felhasználására | Életem ételei