Aszalt gyümölcsökkel töltött hús

Egy kis ínyencség ebédre. Szendi Gábor Paleolit szakácskönyvét lapozgattam, ennek köszönhető, hogy újra előkerült ez a recept. Ez a gyümölcsös husi nálam annyira favorit, hogy ebben a hónapban már harmadszor készítem el.

Aszalt gyümölcsös karaj

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli sertéskaraj vagy pulykamell

  • 10 dkg aszalt szilva és barack vegyesen

  • só, bors

Karajból vagy pulykamellből érdemes göngyölt húsokat készíteni, ezeket lehet szép nagy, feltekerhető szeletekre vágni.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A húst alapos tisztítás után felszeleteljük, majd  kiklopfoljuk, fűszerezzük. Az aszalt gyümölcsöket érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy puhák legyenek. Apró darabokra vágjuk őket, majd ráhelyezzük a húsra, feltekerjük és hústűvel fixáljuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Kókuszzsírral kikent hőálló tálba tesszük őket, a húsok tetejére is kenünk egy kis kókuszzsírt, majd 30 percig alufóliával lefedve sütjük. 30 perc után levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a húst a saját szaftjával, locsolunk rá egy kis vizet, majd további 20 percig sütjük.

Kölessel és sült almával tálaltam. A sült alma annyira finom volt, hogy a fotóra már nem került rá. 🙂

glutenmenteslaktozmentesmogyoromentespaleotojasmenteszsirszegeny

1 thought on “Aszalt gyümölcsökkel töltött hús”

  1. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart
Scroll to Top