Egy kis ínyencség ebédre. Szendi Gábor Paleolit szakácskönyvét lapozgattam, ennek köszönhető, hogy újra előkerült ez a recept. Ez a gyümölcsös husi nálam annyira favorit, hogy ebben a hónapban már harmadszor készítem el.
Hozzávalók:
-
70 dkg csont nélküli sertéskaraj vagy pulykamell
-
10 dkg aszalt szilva és barack vegyesen
-
só, bors
Karajból vagy pulykamellből érdemes göngyölt húsokat készíteni, ezeket lehet szép nagy, feltekerhető szeletekre vágni.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A húst alapos tisztítás után felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, fűszerezzük. Az aszalt gyümölcsöket érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy puhák legyenek. Apró darabokra vágjuk őket, majd ráhelyezzük a húsra, feltekerjük és hústűvel fixáljuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Kókuszzsírral kikent hőálló tálba tesszük őket, a húsok tetejére is kenünk egy kis kókuszzsírt, majd 30 percig alufóliával lefedve sütjük. 30 perc után levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a húst a saját szaftjával, locsolunk rá egy kis vizet, majd további 20 percig sütjük.
Kölessel és sült almával tálaltam. A sült alma annyira finom volt, hogy a fotóra már nem került rá. 🙂
Pingback: Életem ételei