Egy örök klasszikus, nagyon szeretem, mert egyszerű a tésztája, könnyű és gyors, a dióért pedig plusz pont. Ez elkészíthető hétköznap, hétvégén vagy akár vendégeknek is, tényleg gyorsan megvan. A hagyományostól eltérően csempésztem bele zablisztet és a cukrot édesítőszerrel helyettesítettem. Senkinek nem tűnt fel. 🙂

Hozzávalók (20x30cm-es tepsihez):
- 20 dkg olvasztott margarin vagy vaj
- 18 dkg Ataisz eritrit
- 10 dkg Ataisz zabliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 tojás
- 12 dkg dió
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tojásokat válasszuk szét.
- A margarint/vajat olvasszuk meg, keverjük habosra az édesítővel, majd adjuk hozzá egyesével a tojássárgájákat.
- A liszteket és a sütőport mérjük ki, szitáljuk bele a vajas masszába és keverjük simára.
- A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a masszába.
- A sütőformát vajazzuk és enyhén lisztezzük ki, oldalt is, majd öntsük bele a tésztát.
- A diót vágjuk durvára, szórjuk a tészta tetejére.
- Kb. 30 percig, tűpróbáig süssük.
- Hagyjuk kicsit hűlni, majd kör alakú szaggatóval készítsünk belőle félholdakat.

Pingback: Életem ételei