A legjobb reggeli a házilag készített. 🙂 Készíts akár müzlit, akár pirított müzlit, a reggelid hetekre meg van oldva és úgy állítod össze, ahogy csak szeretnéd. Minimális munkával megvan. Adhatsz hozzá aszalt gyümölcsöt, puffasztott rizst, bármilyen magot, utóbbival óvatosan, mert gyorsan pirulnak. A lényeg, hogy lehetőleg a zabpehely legyen benne többségben. 🙂
Hozzávalók:
-
- 300 g zabpehely vagy vegyes cukormentes müzli
- 50 g olajos mag: dió, pekándió, mandula, sótlan pisztácia
- 50 g napraforgómag, szezámmag, lenmag vagy tökmag
- 1 ek. chia mag
- 2 ek. kakaópor
- csipet só
- 2 ek. méz/juharszirup/agávé
- 3 ek. kókuszolaj
- étcsoki darabok
- kókuszchips vagy kókuszreszelék
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
- A mézet melegítsük össze a kókuszolajjal.
- Keverjük össze a müzlit, a magokat, a kakaóport és egy kevés sót. Nagyon rövid ideig aprítógépbe is tehetjük a száraz hozzávalókat.
- Keverjük hozzá a méz és a kókuszolaj keverékét.
- Tegyük az egészet sütőpapírral bélelt tepsire és süssük kb. 40 percig, a felénél egyszer rázzuk meg vagy keverjük át.
- A kész granolához tehetünk apróra vágott étcsokit és kókuszchipszet vagy kókuszreszeléket.
Hogyan tároljuk a granolát?
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük légmentesen záródó üvegbe, ahol néhány hétig eláll, száraz, hűvös helyen tárolva.
Pingback: Életem ételei