Kakaós granola

A legjobb reggeli a házilag készített. 🙂 Készíts akár müzlit, akár pirított müzlit, a reggelid hetekre meg van oldva és úgy állítod össze, ahogy csak szeretnéd. Minimális munkával megvan. Adhatsz hozzá aszalt gyümölcsöt, puffasztott rizst, bármilyen magot, utóbbival óvatosan, mert gyorsan pirulnak. A lényeg, hogy lehetőleg a zabpehely legyen benne többségben. 🙂

Kakaós granola joghurt gyümölcs

Hozzávalók:

    • 300 g zabpehely vagy vegyes cukormentes müzli
    • 50 g olajos mag: dió, pekándió, mandula, sótlan pisztácia
    • 50 g napraforgómag, szezámmag, lenmag vagy tökmag
    • 1 ek. chia mag
    • 2 ek. kakaópor
    • csipet só
    • 2 ek. méz/juharszirup/agávé
    • 3 ek. kókuszolaj
    • étcsoki darabok
    • kókuszchips vagy kókuszreszelék

Kakaós granola tálban

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. A mézet melegítsük össze a kókuszolajjal.
  3. Keverjük össze a müzlit, a magokat, a kakaóport és egy kevés sót. Nagyon rövid ideig aprítógépbe is tehetjük a száraz hozzávalókat.
  4. Keverjük hozzá a méz és a kókuszolaj keverékét.
  5. Tegyük az egészet sütőpapírral bélelt tepsire és süssük kb. 40 percig, a felénél egyszer rázzuk meg vagy keverjük át.
  6. A kész granolához tehetünk apróra vágott étcsokit és kókuszchipszet vagy kókuszreszeléket.

Kakaós granola reggeli

Hogyan tároljuk a granolát?

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük légmentesen záródó üvegbe, ahol néhány hétig eláll, száraz, hűvös helyen tárolva.

Kakaós granola

 

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s