Mostanában előnyben részesülnek a könnyű, nyári ételek, amelyek nem igényelnek nagy főzést, mégis laktatóak és finomak. A rizs után a kuszkusz a kedvencem, az állaga miatt is nagyon szeretem és százféleképpen lehet variálni. Önmagában is megállja a helyét salátának, de köretnek is jó. Mi a vasárnapi kerti partin a grillezett csirkemellhez ettük köretnek. Az elfogultabb családtagok először nevettek, hogy milyen muszmuszt nyusznyuszt főztem :), de végül mindenkinek ízlett, aki kóstolta.
Gluténérzékenyek készíthetik kölesből is.
Hozzávalók:
-
2 pohár/ 4 dl víz
-
1 pohár/ 2 dl kuszkusz
-
só, bors
-
olívaolaj
-
1 paradicsom
-
0,5 uborka
-
1 újhagyma
-
petrezselyem
-
citromlé
Elkészítés:
-
A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük és 5-6 percig állni hagyjuk, amíg magába szívja a vizet.
-
Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és egy fél citrom levével.
-
A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz.
-
Friss petrezselymet megmosunk, felaprítunk és azt is beleforgatjuk.
Ha száraznak érezzük, vizet vagy olívaolajat tehetünk még hozzá.
Hidegen vagy melegen tálalva is tökéletes. Köretnek vagy önmagában könnyű fogásként.
Pingback: Életem ételei