Hétvégén eszembe jutott az a süti, amit gyerekkoromban imádtam. Diós és sárga máz van a tetején (azt hittem citromos), ennyire emlékeztem. Elkezdtem kutakodni a neten és megtaláltam, hogy hivatalosan ez a sárga tetejű diós sütemény. Nagyon egyszerű elkészíteni, bár az én mázam nem lett a legszebb, ugyanis mindig elfelejtem, hogy a szilikonos sütőformát nem kellene mozgatni, amíg forró a süti. De ennyi baki belefér. 🙂 Glutén-és cukormentes verzióban készítettem el, szerintem olyan mint az igazi. Imádtam. 🙂
Hozzávalók a sütihez:
-
13 dkg puha margarin
-
11-12 dkg por édesítő (eritrit)
-
3 tojásfehérje
-
13 dkg darált dió (cukrozatlan)
-
12 dkg rizsliszt
-
1 tk. sütőpor
-
vanília aroma
-
csipet só
-
fél citrom leve és reszelt héja
Hozzávalók a mázhoz:
-
3 tojássárgája
-
10 dkg por édesítő (eritrit)
Elkészítés:
-
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
-
A puha margarint a por édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vanília aromát.
-
A rizslisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral és egy csipet sóval. Összekeverjük a margarinos keverékkel.
-
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a masszába.
-
Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a tésztát és forró sütőben 25 percig sütjük.
-
A mázhoz habosra keverjük a tojássárgáját és a por édesítőt. Ráöntjük és elkenjük a megsült, még forró tésztán és hagyjuk megdermedni.
-
Felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni és vizes késsel vágjuk kockákra.
Pingback: Életem ételei