Ez a legegyszerűbb csokikrém, amit valaha készítettem. Fél perc alatt kész van, főzni sem kell. Sokkal jobb a pudingnál és még egészségesebb is. Aki kitalálta az avokádós csokikrémet, annak örök hála. Néhány éve már elkészítettem, de akkor nem lett a kedvencem, lehet, hogy az avokádó nem volt elég jó. Most viszont újra visszatért az életembe, újra és újra elkészítem. Ehetitek pohárkrémnek, kenhetitek palacsintába, tortára, kenyérre, mártogassatok bele epret, bármit, amit egy csokipudinggal vagy mogyorókrémmel csinálnátok. 🙂
Én személy szerint mogyorókrém őrült vagyok (még a zabkásámba is teszek) és azzal, hogy keverek bele mogyorókrémet, én tökéletesen elégedett vagyok. Persze néha eszek Nutellát is, nem mondom, hogy nem 🙂 , de inkább keresem az alternatívát. Aki próbál tudatosan étkezni vagy netán érzékenység miatt kell odafigyelnie az összetevőkre, annak jó szívvel ajánlom. Elronthatatlan.
Hozzávalók 2 adaghoz:
-
2 érett avokádó
-
1,5-2 evőkanál kakaópor (kb. 30 g)
-
60-70 g méz ízlés szerint
-
csipet só
-
vanília aroma
-
1 evőkanál mogyorókrém (nutella vagy esetemben cukor-és gluténmentes mogyorókrém)
-
0,5 dl mandulatej (vagy sima tej, rizstej, laktózmentes tej)
Elkészítés:
-
Az avokádót kettévágjuk, kiszedjük a magját, a belsejét egy kanállal belekaparjuk az aprítógépbe.
-
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és néhány másodperc alatt krémesre turmixoljuk.
Ha sűrűbb, pudingosabb krémet szeretnétek, a tejet ki is lehet hagyni (lásd a lenti képen). Minél több tejet tesztek hozzá, annál krémesebb és lágyabb, világosabb lesz a krém.
Hűtőben, 2-3 napig tárolva eláll.
Tálalhatjátok így is…
…vagy akár így is
Pingback: Csokikrémes-málnás csésze (nyers, vegán, glutén-és cukormentes, paleo) | Életem ételei