A hagyományos medvehagymás pogácsa utána itt a rizslisztes és élesztőmentes verzió. Mindenképp próbáljátok ki, mert sokkal jobb, mint a hagyományos. Belül puha, kívül ropogós és isteni az íze. Meglepő volt számomra, mert a rizsliszt nem mindig úgy működik, ahogy én azt elképzelem. 🙂 De ennél a pogácsánál kellemesen csalódtam, nagyon nagy kedvenc lett.

Hozzávalók (kb. 25-30 db pogácsához)
-
25 dkg rizsliszt
-
25 dkg túró
-
12,5 dkg puha margarin
-
2 tojás (szobahőmérsékletű)
-
1 tk szódabikarbóna
-
3 ek tejföl
-
1 marék medvehagyma
-
1 tk só
Elkészítés:
-
A túrót tegyük egy tálba, villával törjük össze, majd keverjük el a tejföllel.
-
Habverővel keverjük bele a puha margarint.
-
Adjunk hozzá 1 egész tojást, újra keverjünk rajta egyet habverővel, majd adjunk hozzá még 1 sárgáját (a fehérjét tegyük félre a kenéshez).
-
Végül adjuk hozzá a szódabikarbónával, sóval elkevert rizslisztet, valamint a megmosott és apróra vágott medvehagymát és dolgozzuk össze, akár kézzel.
-
Fóliával letakarva tegyük hűtőbe 1-1,5 órát.
-
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, nagyon óvatosan, ne túl vékonyra, mert már nem fog annyit emelkedni, mint egy kelt tésztás pogácsa.
-
Pogácsaszaggatóval formázzuk, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
A tetejét kenjük meg a megmaradt tojásfehérjével.
-
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig süssük, amíg szépen megpirul.
Pingback: Életem ételei