Rakott zöldbab rizs nélkül

Rakott zöldségeket nagyon szeretek készíteni, egyszerű, gyorsan megvan, sokféleképpen lehet variálni. Ezt is sikerült reggel, munka előtt összedobni úgy, hogy készült hagyományos és rizs nélküli verzió is.

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús

  • kb. 200 g zöldbab (én fagyasztottat használtam)

  • vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, majoranna, ízlés szerint más fűszerek

  • reszelt sajt és/vagy tejföl a tetejére

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Közben kevés vízben, fedő alatt megpároltam a zöldbabot, kb. 5-8 percig. Kevés kókuszolajon hagymát pirítottam, majd hozzáadtam a darált húst, jól megfűszereztem, fehéredésig pirítottam, majd jött a fokhagyma és egy kevés víz, hogy szaftos legyen. Egy hőálló tálat kivajaztam, majd rétegeztem a zöldbabot és a darált húst.

A tetejét sokféleképpen lehet variálni. Kikeverhetünk tejfölt tojással és sóval, borssal, ezzel borítsuk le. Ízlés szerint mehet még rá reszelt sajt is. Tejföl helyett keverjünk ki tojást reszelt sajttal és ezt öntsük a tetejére. A felfújt verziója is egészséges és finom, amikor is felvert tojásfehérjében forgatjuk meg az egészet és úgy sütjük meg.

Bármelyiket is választjuk, 30 percig süssük még előmelegített sütőben, amíg szép piros lesz a teteje.

glutenmentestojasmenteszsirszegeny

Rakott zöldbab rizs nélkül” bejegyzéshez egy hozzászólás

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s