A Pinteresten találtam ezt a receptet és azonnal kipróbáltam. Teljesen a Bounty csokira emlékeztet, úgyhogy nem okozott csalódást. Ráadásul az egyik legegyszerűbb édesség, amit valaha készítettem, se maszatolás, se sütés. Hamarosan újra elkészítem, dupla adaggal.
Az eredeti recept:
http://sofiavonporat.com/coconut-bars/
Hozzávalók:
-
2 csésze kókuszreszelék
-
1 csésze olvasztott kókuszzsír
-
¼ csésze agávé szirup (nálam 3 evőkanál méz)
-
10 dkg étcsoki
-
vanília aroma
Keverjük össze az összes hozzávalót a csoki kivételével egy tálban. Öntsük sütőpapírral bélelt sütőformába vagy bármilyen lapos tálba, majd tegyük a fagyasztóba egy fél órára. Közben vízgőz fölött olvasszuk meg a csokit és öntsük rá a kókuszra. Fagyasszuk tovább, amíg a csoki is megdermed. Végül szeleteljük és fogyaszthatjuk is. Könnyen olvad, úgyhogy hűtőben tároljuk.
A recept szerint egy csésze kókuszszír kell, de szerintem a 3/4 része bőven elég, akár kevesebb is. Viszont fagyasztás előtt érdemes először hűtőbe tenni a masszát, hogy a kókuszzsír kicsit megszilárduljon, majd utána formába önteni és fagyasztani. Ugyanis ha egyből fagyasztjuk, a kókuszzsír lefolyik az aljára és a nasink alja csak zsír lesz.
Pingback: Húsvéti csokis édességek sütés nélkül, egyszerűen | Életem ételei
Pingback: 5 egészséges bounty desszert | Életem ételei