Megjelenések, eredmények, workshopok

Éva magazin Mentes különszám 2020. július

Sushi tekerés, japán konyhaművészet a Sushi Sei étteremben 2017.április

A japán konyhaművészetbe és a sushi tekerés trükkjeibe nyerhettünk bepillantást a JTB Hungary (Japánspecialista) és a Sushi Sei közös szervezésében. Mindketten a japán kultúra és gasztronómia szakértői és céljuk, hogy ezt minél több emberrel megismertessék és megszerettessék. A Japánspecialista a japán utazások szakértője, kiutazásodat az általad igényelt részletességgel megszervezik. Csak általuk kipróbált éttermeket ajánlanak és külön gasztrotúrákat is szerveznek. A Sushi Sei azon kevés autentikus japán éttermek egyike, akiknek célja a japán gasztronómia hazai népszerűsítése. Éttermüket a hazánkban élő vagy hazánkba látogató japánok is szeretik az “otthoni” ízek miatt. Érdemes legalább egyszer ellátogatni ide, az étterem hangulatával és az ételekkel egy rövid időre Japánba repülhetünk, a Japánspecialistával pedig ténylegesen is. 

A japán konyha alapjai a halak, tenger gyümölcsei, zöldségek és rizs, gyakran használnak húst is. Az ételkészítésükre jellemző a hagyományok tisztelete, a letisztult ízvilág és a főzés művészete. A sushi készítése például mi ha nem művészet és nagyon megtisztelő volt, hogy ebbe én is bepillanthattam. Igazi élmény volt egy profi séf segítségével elkészíteni, ezt egyébként szívesen ajánlom családi programokra vagy csapatépítőkre is.

A sushin kívül kóstoltunk más japán ételeket is, volt köztük nyers hal, alga feketeszezám pasztában, selyemtofu, lazac gombóc. Bevallom tartottam tőlük, de végül minden falatot imádtam. Annyira összhangban volt minden étel, minden íz, ezt nehéz elmagyarázni, szerintem át kell élni. 

 Az első sushim 🙂


Kisalföld Gasztro magazin 2017.április


Kifőztük magazin 2017. április

Receptek:

Tavaszváró smoothie
Zöldséges galette
Tavaszi salátával töltött sokmagvas kenyértölcsér
Diós répatortagolyó
Húsvéti piskóta meglepetéssel


Panasonic recept-és fotópályázat 2017. március

Beküldött receptek:

Tormás-kapros lazackrém
Spenótos-paradicsomos teljes kiőrlésű pappardelle
Fehércsokis-málnás pohárkém

Nyeremény: 2 napos gasztro és fotó workshop Lengyelországban Samar Khanafer-rel (Konyhafőnök) és Emil Bilinski-vel. 


Közös leves a soproni VanKonyhával 2016. szeptember

A leves receptje: Sült sárgarépa-krémleves zöldségchipsszel


Nagyi Titka receptverseny 2016 nyár

Beküldött receptek:

Töltött pizza minden jóval

Áfonyás-csokis gyümölcskenyér

Nyeremény: Workshop Sallay Fannival és Márk Szonjával


Hegyvidék Bevásárlóközpont Húsvéti Gasztroblogger receptverseny 2016. március

Beküldött receptek:

Medvehagymával, sonkával göngyölt sertésszűz cukkinis-répás golyókkal és tavaszi salátával

Lisztmentes diós répatorta citromos mázzal

Eredmény: 2. helyezés