A meggyről nekem két édesség ugrik be, a feketeerdő torta és a meggyes-mákos sütik, imádom mindkettőt. A sütőt egyelőre még kerülöm, nyáron annyira nincs kedvem bekapcsolni, úgyhogy kitaláltam, hogy egy réteges pohárkrémmel lepem meg magam. Így született ez a látványos, szuper könnyű meggyes finomság, ami a legtöbb diétába is beilleszthető. 😉
Hozzávalók és elkészítés 2 pohárhoz:
A meggyes réteg:
-
10 dkg meggy (friss vagy befőtt)
-
1 tk. étkezési keményítő / kukoricakeményítő (elhagyható)
-
ha friss meggyet választunk, akkor kevés víz és ízlés szerint méz/édesítőszer
A meggykrémhez a befőtt levéből egy nagyon keveset elkevertem a keményítővel és a gyümölccsel együtt felforraltam egy edényben. Néhány perc alatt besűrűsödik és kész is.
Gyümölcspürét jobban szeretek befőttből vagy fagyasztottból készíteni, a frisset valamiért sajnálom erre. Plusz a meggybefőttben puha a gyümölcs és a levét is felhasználhatod bármire, csak érdemes mindig átválogatni, hátha van benne mag. Friss meggy esetén a befőtt levét vízzel és édesítővel helyettesítjük.
A vaníliás réteg:
-
0,5 konzerv kókusztejszín
-
vanília aroma
-
méz
A kókusztejszínt legalább egy órára betesszük a fagyasztóba, majd a többi hozzávalóval együtt habbá verjük.
A csokis réteg:
-
50 g olvasztott étcsoki
-
2 ek. a vaníliás réteghez felvert kókusztejszínből
-
ízlés szerint rumaroma
A csokis réteghez összekeverjük a hozzávalókat és kész is.
A különböző krémeket egy pohárban egymásra rétegezzük, két réteg közé tegyünk friss meggyet is. A tetejére csokireszelék és még több friss meggy jöhet. Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.