Sonkába tekert spárgamártogatós lágy tojással

A spárgát eddig csak krémleveshez használtuk, de ezt a “receptet” azóta szeretném kipróbálni, hogy a TV paprikán készítette Nigella Lawson, nagyon guszta volt. Megfogadtam magamnak, hogy az idei spárga szezonban nem hagyom ki és nem bántam meg. A spárga roppanós és finom, nagyon passzol a lágy tojáshoz és a sonkához.

spárga lágy tojás

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 3-4 db zöldspárga

  • 2 lágy tojás

  • spárgánként 1 szelet sonka (én erdei sonkát használtam)

  • esetleg pirítós

Először a zöldspárgát készítettem el. A végéből levágtam a fás részeket, kb.2 centit, alaposan megmostam. Gőz felett 6-8 percig pároltam, amit én úgy csináltam, hogy egy edényben vizet forraltam és erre az edényre tettem rá egy másik edényt, bele a spárga, rá a fedő. Utána egy-egy szelet sonkába tekertem a spárgákat, majd tűzálló tálban 180 fokon addig sütöttem, amíg megpirult a sonka. Ez nekem úgy 10 perc volt.

Amíg sült, addig elkészítettem a lágy tojásokat, forrástól számítva 4 percig főztem őket.A sonka elég sós, úgyhogy külön nem szükséges fűszerezni.

Reggelire frissen préselt narancslével és pirítóssal tálaljuk, de vacsorára is szuper.

spárga lágy tojás2

glutenmenteslaktozmentespaleotavaszzsirszegeny

Sonkába tekert spárgamártogatós lágy tojással” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Sonkás palacsintában sült zöldspárga | Életem ételei

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s