Kísérletezésnek indult és a legjobb gofri lett belőle, amit valaha ettem. A tészta elkészítése kb. 2 perc, a sütés szintén csak néhány percet vesz igénybe és ebből az adagból jut az egész családnak (vagy inkább jutna 🙂 ).
Hozzávalók:
-
-
1,5 csésze (2dl-es) finomra darált zabpehely
-
-
-
1 tk sütőpor
-
-
-
¾ csésze tej
-
-
-
2 tojás
-
-
-
1 ek kókuszzsír
-
-
-
1 ek méz
-
-
-
1 tk vanília aroma
-
-
-
egy csepp mandula aroma
-
-
-
csipet só
-
-
-
fahéj
-
- málna és szörp
A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt, a mézet, a tejet, a vanília és mandula aromát, végül hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, fűszereket. Gofrisütőben kisütjük.
Málnával ettem és diabetikus málnaszörppel öntöttem le. Eddig még nem próbáltam így, de valami fantasztikus volt, ezentúl így fogom enni.
A kísérletezés része volt, hogy vettem egy szilikonos gofri sütőformát. 180 fokos sütőben 20 perc alatt kész volt és igazából ugyanolyan lett a gofri. Azoknak kifejezetten ajánlom, akiknek nincs idejük vagy kedvük figyelni, hogy mikor sül meg. Rohanós reggelire ideális. 🙂
Cukor nélkül: a méz 70-80%-a cukor.
Kedves Kata! Igazad van, én a “cukor nélkül” alatt azt értem (a köznyelvhez hasonlóan), hogy répacukor nélkül. A méz számomra egy alternatív édesítőszer a cukor helyett. Szándékosan nem tüntetem fel sehol, hogy diabetikus vagy, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják.
Pingback: Életem ételei