Számomra az egyik legnagyobb kihívás a főzésben a hétköznapi ebéd. Nem könnyű kitalálni újra és újra, hogy mit főzzek. Általában hagyományos ételeket készítek, úgyhogy ritkán is osztom meg az ebédünket, de most fogadalmat tettem magamnak, hogy ez megváltozik. 🙂 Azt továbbra is szeretném tartani, hogy egyszerű hozzávalókból, viszonylag gyorsan elkészíthető legyen. A Pinteresten elkezdtem bújni az egytálételeket és onnan jött az ötlet, hogy a tavalyi zöldségekkel sült kolbász most elkészüljön egytálételként is. 40-50 perc alatt elkészül és csak egy edényt koszol. 😉 Isteni finom volt!
Hozzávalók 4 adaghoz:
-
5 db krumpli
-
1 fej vöröshagyma
-
30 dkg (1 csomag) grill kolbász
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 zöld kaliforniai paprika
-
1 piros kaliforniai paprika
-
2 répa
-
1 nagy vagy 2 kisebb cukkini
-
só, bors, fűszerpaprika, szárított rozmaring (vagy krumpli fűszer)
-
kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
-
A zöldségeket és a kolbászt előkészítjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A többi zöldséget szintén megmossuk, felkockázzuk. A grillkolbászról a héját lehúzzuk, karikázzuk.
-
Egy nagy serpenyőben vagy edényben kókuszzsírt vagy olajat forrósítunk. Beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, krumplit, megszórjuk a fűszerekkel és közepes lángon, 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Időnként keverjük át, hogy ne égjen le és minden oldala egyenletesen piruljon. Ha már megpirult, kitesszük egy tálba.
-
Ugyanebbe az edénybe beletesszük a felkarikázott kolbászt és 2-3 perc alatt megsütjük.
-
Hozzáadjuk a répát és a kaliforniai paprikát. 2 percig pirítjuk, végül mehet a cukkini is és újabb 2 percig sütjük.
-
Beleforgatjuk a krumplit is, 1-2 percig összemelegítjük, hogy az ízek összeérjenek és kész is.