Site icon Életem ételei

Mini csokitorta erdei gyümölcsökkel

Aki szereti a csokitortát, mindenképp próbálja ki bogyós gyümölcsökkel is, fokozódik az élmény. 🙂 Az édes és savanyú nagyon összeillik és nem utolsó sorban szépen is mutat együtt. A megszokottól kicsit eltérő formát szerettem volna, ezért sütikiszúróval formáztam.

Hozzávalók a csokitortához:

Hozzávalók a gyümölcsszószhoz:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tojásokat vegyük ki a hűtőből kb.15 perccel a sütés előtt.

A vajat és az étcsokit vízgőz felett olvasszuk meg (amikor a vaj elolvadt, már csak kis lángon vagy le is kapcsolhatjuk), majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra az édesítővel, a fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. Először adjuk a kihűlt csokihoz a tojássárgát, keverjük össze, majd a habbá vert fehérjét, szintén óvatosan dolgozzuk el, végül szórjuk bele a darált mandulát és alaposan keverjük el.

A tortaformánkat béleljünk ki sütőpapírral (szilikonosat nem kell), majd a masszát öntsük bele, 30 percig süssük.

A szószhoz öntsük egy edénybe a gyümölcsöket (hagyjunk néhányat a díszítéshez is), a mézet és a szörpöt, majd főzzük kb.5 percig, amíg besűrűsödik. A gyümölcsöket kevergetés közben nyomkodjuk kicsit össze.

A kihűlt tortalapokból süti kiszúró formával vágjunk kis köröket. Egyiket kenjünk meg a gyümölcsszósszal, majd tegyünk rá egy másik kört. A tetejére tegyünk gyümölcsöt és szórjuk meg porcukorral, mentelevéllel díszítsük.

 A szósz elkészítésénél a Méhes-Mézes termékeit használtam.

Valentin-napra gondolva szív alakú tortácska is készült.

Exit mobile version